De 10 voordelen van het ontharden van uw water

De voordelen van water ontharden zetten wij graag voor u op een rijtje. Leidingwater kan namelijk erg hard zijn. Dit komt door de hoeveelheid calcium en magnesium. Hoe meer calcium en magnesium in het water, hoe harder het water is. Een waterverzachter van Grünbeck Waterbehandeling uit Oldenzaal onthardt het water en vermijdt hiermee kalkaanslag. Daarnaast bespaart u op termijn heel wat geld. Een waterontharder betaalt zichzelf namelijk terug, sneller dan bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar er zijn daarnaast nog meer voordelen om een waterontharder te kiezen.

Zacht voor uw huid

Zacht water kan heel nuttig zijn bij persoonlijke verzorging. Hard water droogt de huid uit en kan huidirritaties veroorzaken. Daarom is zacht water veel fijner en comfortabeler voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan het wassen, afwassen, douchen en baden. Bovendien kan zacht water ook helpen tegen jeuk, eczeem en andere symptomen van huidklachten. Veel mensen kiezen alleen al om deze redenen voor de softliQ waterontharder.

Koffie en thee smaken lekkerder

Door zachter water smaken thee en koffie ook lekkerder. Dit komt doordat de smaakbeleving minder sterk wordt ‘gekleurd’ door het water. Zo proeft u goed dat de thee- of koffiesmaak meer ruimte krijgt en voller zal zijn. Hard water heeft ook een olieachtig laagje. Door de softliQ waterontharder te kiezen, zal uw water zacht zijn en ziet u hierdoor dit vettige en onsmakelijke laagje niet meer terug!

Douche en badkamer kalkvrij

Altijd stralende tegels, naden die kalkvrij blijven, geen hardnekkige zeepranden in de badkuip, geen lelijke vlekken en nooit meer een verstopte douchekop. Dat zijn ook de voordelen van water ontharden. De softliQ waterontharder garandeert u deze prettige zekerheden. Door het zachte water kan vuil zich niet zo gemakkelijk verzamelen. Bovendien droogt alles strak en streeploos op zonder witte aanslag, dus nadrogen is niet meer nodig. Ook bespaart u tijd met poetsen, want met zacht water zal dat veel minder nodig zijn. Hiermee bespaart u ook op schoonmaakproducten.

Bescherm het milieu

Met de softliQ waterontharder heeft u aanzienlijk minder anti-kalkmiddelen, zeep, schoonmaak-producten en energie nodig. Zacht water zorgt er bovendien voor dat de levensduur van uw huishoudelijke apparaten behoorlijk kan toenemen. U hoeft dus minder snel apparaten te vervangen. Zo haalt u gelijk een extra stukje duurzaamheid in huis. Onze planeet zal u er dankbaar voor zijn.

Geen lekkende kranen

Een mooie designkraan die maar blijft druppelen is een veelvoorkomende irritatie. Een lekkage wordt meestal veroorzaakt door hardnekkige kalkaanslag, die het inwendige van de kraan steeds verder zal aantasten. Met alle gevolgen van dien. Door de softliQ waterontharder te kiezen behoren onnodige slijtage van kostbare kranen en dure reparatieklussen voortaan tot het verleden. Zacht water betekent dan ook het behoud van de kranen in huis!

De vaat droogt streeploos mooi

Veel mensen ergeren zich constant aan de kalkstrepen en kalkvlekken op het bestek, servies en glaswerk dat uit de vaatwasser komt. Terwijl dat totaal niet nodig is. Gebruik de softliQ waterontharder en uw probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon. De vaatwasser doet u iedere keer weer een groot plezier met een optimaal glanzend en streeploos resultaat. Zelfs bij een lagere watertemperatuur blijven u bestek, servies en glaswerk veel langer glanzend en mooi.

Langere levensduur apparaten

Door hard water ontstaat gemakkelijk corrosie. Daardoor werken huishoudelijke apparaten zoals een vaatwasser, wasmachine en cv-ketel minder goed. Ze kunnen zelfs voortijdig stuk gaan. Dat is onnodig en zonde van het geld dat u er aan besteed heeft. Zacht water voorkomt kalkaanslag in huishoudelijke apparaten zeer effectief. Gebruik de softliQ waterontharder, dat komt de levensduur van uw huishoudelijke apparaten enorm ten goede.

Vlekkeloos uw auto wassen

Wast u de auto thuis? Dan weet u dat er overal watervlekken op uw blinkend schone lak achterblijven. Dat is niet wenselijk en dat hoeft ook helemaal niet. Met de softliQ waterontharder bent u zeker van fluweelzacht waswater, dat zonder vervelende vlekken opdroogt. U hoeft de auto ook niet meer na te drogen. Even insoppen, afspuiten en klaar. Uw auto is weer vlekkeloos schoon en droog. Dat scheelt ook weer tijd, een van de voordelen van het ontharden van uw water.

Minder wasmiddel, schonere was

De softliQ waterontharder zorgt er ook voor dat uw wasgoed langer meegaat en de kleuren veel langer mooi blijven. De was wordt ook écht schoner, want onthard water kan vlekken maar liefst 100 keer beter verwijderen. Daarom zult u minder wasmiddel nodig hebben en kunt u op lagere temperaturen wassen, wat ook beter voor uw was is. Naast deze voordelen van het ontharden van uw water, zorgt zacht water er ook voor dat u geen anti-kalkproducten meer nodig heeft voor de wasmachine.

Weg kalkaanslag en spetters

Wilt u perfect streeploos de ramen en andere oppervlakken in huis schoonmaken? Met de softliQ waterontharder hoeft u er geen schoonmaakprofessional voor te zijn. Met zacht water wordt elk reinigingsklusje een fluitje van een cent. Vergeet ook die achterblijvende kalkvlekken en vieze aanslag in de gootsteen. Water dat behandeld is door de softliQ waterontharder zal uw huis laten glimmen!

Vraag een offerte aan

Wilt u ook profiteren van de voordelen van water ontharden? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u meer over de softliQ waterontharder van Grünbeck Waterbehandeling uit Oldenzaal. Bel ons op +31 541 820 903, stuur een e-mail naar info@gruenbeck.nl of vul het contactformulier in. Het is ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

SlideDe eerste ontharder die zo zuinig is. De superieure SoftliQ
biedt de perfecte oplossing!
Ontdek hier waarom