Vind hier de antwoorden op uw vragen

Op zoek naar antwoorden? Bekijk de veelgestelde vragen, download de uitgebreide handleiding en certificaten voor je softliQ of stel je vraag rechtstreeks.

FAQ — Vaak
gehoorde vragen

1. Heb ik een waterontharder nodig? 

Tenzij u in een regio woont waar het water van nature zacht is, is een waterontharder altijd een aanrader.

De hardheid van het water – in wetenschappelijke termen: de aanwezigheid van calcium en magnesium – is voor de mens onschadelijk, maar kan wel vele andere problemen veroorzaken met bijvoorbeeld uw huishoudelijke apparaten.

2. Kan ik met een waterontharder echt 500 euro per jaar besparen?

Ja, dat kan zeker! Voor een gemiddeld gezin met 4 personen die in een regio met hard water woont is 500 euro een realistische besparing. Hoe groter het waterverbruik en hoe harder het leidingwater, hoe meer geld u met een waterontharder kunt besparen. Belangrijk is wel dat de waterontharder zo weinig mogelijk zout, water en/of andere producten verbruikt.

3. Kan ik een waterontharder in de meterkast plaatsen?

Nee. Voor meterruimtes gelden normen die zijn vastgelegd in de NEN 2768. In deze NEN is een zone aangegeven voor waterdistributie-apparatuur. Tot deze groep behoren ook de waterontharders. Hierin staat aangegeven dat tot 330 mm boven de voer geen apparatuur mag worden geïnstalleerd.

4. Is een ontharder goed of slecht voor het milieu? 

Een zuinige en goed werkende waterontharder zoals softliQ is goed voor het milieu. Om te regenereren verbruikt een ontharder wel zout, maar door het zachte water verbruikt u als gezin makkelijk de helft minder zeep, shampoo en waspoeder. In tegenstelling tot detergenten is zout een natuurlijke stof die eenvoudig door de natuur verwerkt wordt. Door het zachte water gaan elektrische toestellen ook langer mee en wordt de afvalberg kleiner. Ook dat is goed voor het milieu.

5. Wie of wat is Grünbeck of softliQ? 

Grünbeck is een Duitse fabrikant gevestigd in Höchstädt an der Donau, op 100 kilometer van München. Het bedrijf werd opgericht in 1949 en telt vandaag circa 800 medewerkers. In Duitsland is Grünbeck marktleider in huishoudelijke waterbehandeling. Sinds 2012 heeft Grünbeck een eigen vestiging in België en sinds 2013 in Nederland. softliQ is de nieuwste reeks waterontharders, als opvolger van de succesvolle Weichwassermeister-reeks.

6. Hoe weet ik 100 procent zeker dat een softliQ-waterontharder goede kwaliteit is?

Alle Grünbeck-producten worden in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Innovatie en kwaliteit zijn de drijfveren van Grünbeck. Onze waterontharders dragen het DVGW-certificaat: een bewijs van de allerbeste kwaliteit. Deze DVGW-certificatie betekent ook dat onze ontharders voldoen aan EN14743, dé Europese kwaliteitsnorm voor waterontharders.

7. Wat betekent een ingebouwde desinfectie?

Aangezien het om drinkwater gaat, is hygiëne van het allergrootste belang. In plaats van jaarlijks een (duur) desinfectieproduct toe te voegen aan het zout, opteren wij voor een ingebouwde desinfectie op basis van zoutelectrolyse tijdens iedere regeneratie. Dit garandeert dat een Grünbeck-ontharder minstens om de 96 uur volledig gedesinfecteerd wordt. Bij normaal gebruik zelfs elke dag. Enkel op deze manier bent u zeker dat de hoge kwaliteit van het leidingwater, ook door uw waterontharder behouden blijft.

.

8. Is de softliQ waterverzachter te besturen via wifi en een app?

Ja, softliQ is een zeer geavanceerd toestel. Het controleert alle functies permanent. Zo bent u als gebruiker zeker van een goede werking. De myGrünbeck-app is de meest efficiënte manier om informatie over de waterontharder op te vragen. Rechtstreeks op uw smartphone of tablet. Naast de myGrünbeck-app beschikt softliQ ook over een TFT-kleurenscherm op het toestel zelf waarop alle parameters getoond worden.

9. Wat betekent proportionele bezouting?

Een waterontharder gebruikt zout om de harsen van de ionenuitwisseling te regenereren. Dankzij proportionele bezouting, zoals bij softliQ, is de hoeveelheid zout aangepast aan de werkelijke verzadiging van de harsen. Het resultaat? Uw waterverzachter verbruikt minder zout.

10. Waarvoor dient de groene led-ring op de softliQ-toestellen?

De groene led-ring licht op om uw aandacht te vestigen op een onderhoudsactie. Bijvoorbeeld om te melden dat binnenkort zout moet bijgevoegd worden, of om een onderhoudsinterval te signaleren. Gelijktijdig krijgt u een melding op uw smartphone of tablet via de app. Zo bent u zeker van een correcte werking van de waterontharder.

11. Wat doet intelligente sturing bij een waterverzachter?

Intelligente sturing betekent dat uw waterverzachter zich automatisch aanpast aan uw levensstijl. Zonder dat u zelf zaken moet instellen. softliQ leert op een intelligente manier wanneer en hoeveel water u verbruikt. Op deze manier kiest het toestel zelf wanneer het best past om de regeneratie uit te voeren. Zo geniet u als gebruiker ononderbroken van zacht water.

12. Ik heb een softliQ-waterontharder. Hoe weet ik of alles goed werkt?

Een groot voordeel van softliQ is dat alle parameters voortdurend worden gecontroleerd. Waar het bij een ander toestel soms weken of maanden duur voor u als gebruiker merkt dat er iets niet klopt, meldt softliQ elke onregelmatigheid onmiddellijk. Zo bent u zeker dat uw watervontharder steeds optimaal en hygiënisch werkt.

13. Waar kan ik een softliQ kopen?

Voor de verkoop en installatie van onze ontharders werken wij enkel met professionele installateurs die dezelfde kwaliteitsnormen hanteren als wij. Het is onze garantie dat een aanbevolen installateur de montage van softliQ correct met kennis van zaken uitvoert. U kunt hiervoor bij ons een offerte aanvragen.

14. Waar kan ik meer info vinden over softliQ?

Vraag uw erkende installateur om meer info. Of contacteer ons rechtstreeks. Sowieso slaapt u op beide oren: Grünbeck maakt in Duitsland uw hoogwaardige softliQ, uw installateur doet een professionele montage en wij zorgen voor de perfecte service, zowel voor als na de verkoop.

Downloads

Videos

softliQ productvideo

pureliQ productvideo

Stel ons uw vraag:

SoftliQ. Verzacht het leven!